Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Vilken vallokal ska jag gå till?

Innan valet kan det vara svårt att veta vilken vallokal man ska gå till, många ställer sig frågan: Vilken vallokal ska jag gå till?

Några veckor innan valet så får man ett röstkort, detta fungerar som ett bevis för att man får rösta i valet. På röstkortet står det också vilken vallokal man ska gå till, oftast ligger den nära din bostad så att det ska vara enkelt att rösta.

På ditt röstkort står det också vilka öppettider din vallokal har. Om du glömmer bort vilken vallokal du ska få till så kan du ringa till valmyndigheten.

Rösta innan valdagen genom förtidsröstning

Många människor har ett liv där man pendlar till sitt arbete och är ofta på resande fot, då kan man fråga sig: Vilken vallokal ska jag gå till?

Svaret är ganska enkelt, 18 dagar innan valet den 11 september 2022 kan man  förtidsrösta i någon av alla vallokaler för förtidsröstning runt om i Sverige. Ta med ditt röstkort och legitimation, i vissa vallokaler kan personalen hjälpa dig med att skriva ut ett nytt röstkort om du glömt men det är ingen garanti.

Valinformation

  • Vill du ha valinformation via e-post inför valet? Innan valet kommer jag sätta ihop enkel information om hur och var man röstar. Jag kommer också köra live-sändningar för att diskutera politik. Jag kommer självklart inte dela din e-post med någon och kommer absolut inte skicka någon spam.

Vilken vallokal ska jag gå till om jag ska förtidsrösta?

Det finns massor av förtidslokaler som du kan gå till. Ofta finns de i anslutning till bibliotek, tågstationer och andra offentliga platser. Stockholm, Göteborg och Malmös centralstationer är exempel på platser där man kan förtidsrösta. Glöm inte giltig legitimation och röstkort!

Läs mer om förtidsröstning på Valmyndighetens hemsida.

Om du ångrar dig!

Om du ångrar dig och vill ändra din röst så kan du göra detta på valdagen. Förutsättningen är att du har förtidsröstat och det innebär att du kan lägga en ny röst på parti och person på valdagen den 11 september 2022 i den vallokal som står på röstkortet

Du får inte förtidsrösta flera gånger, då kommer alla dina röster bli ogiltiga.

Så här röstar du i en vallokal:

  1. Ta valsedlar från det parti du vill rösta på. De flesta tar en gul, vit och en blå röstsedel.
  2. Kryssa den person på valsedeln som du vill ska representera dig. Läs mer hur man röstar här.
  3. Lägg valsedlarna i medföljande kuvert och lämna till valarbetare i vallokalen.
  4.  Visa id-handling för röstmottagaren.
  5. Röstmottagaren antecknar att du har röstat.

Om du förtidsröstar:

Kuvertet med ditt röstkort och valsedlar, som du lämnat i vallokalen, klistras igen och skickas till din vallokal som ligger i nära din folkbokföringsadress.

Kontakta mig

Här kan du fylla i din kontaktuppgifter för att komma i kontakt med mig. Ditt meddelande hanteras med sekretess och delas inte.
Scroll to Top