Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Rösta utan röstkort

Har du glömt röstkortet hemma eller tappat bort det? Ingen fara, du kan rösta utan röstkort men bara i vissa vallokaler där personalen kan hjälpa dig att skriva ut ett nytt!

Hur röstar man utan röstkort?

Antingen går du till en förtidsröstningslokal innan valdagen och tar med ett giltigt ID kort och röstkort eller så går du till din röstlokal på valdagen, då krävs ingen röstkort!

Exempel på giltiga ID-handlingar (källa: Polisen):

  • Svenskt vanligt pass
  • Svenskt nationellt id-kort
  • Svenskt körkort
  • Svenskt SIS-märkt id-kort
  • Identitetskort för folkbokförda i Sverige

Varför har man röstkort om man kan rösta utan röstkort?

Det finns flera anledningar, del är det så valsystemet fungerar men röstkortet visar också vilken vallokal och valkrets du tillhör. Bor du t.ex. på Ribbersborg i Malmö så är det sannolikt att du röstar i en skola i området. På ditt röstkort står det vilken vallokal du ska gå till på valdagen.

Beställa nytt röstkort

Om du har tappat bort röstkortet så kan du rösta utan röstkort. Vill du ha ett nytt röstkort så kan du gå till ett bibliotek där det oftast finns förtidsröstning. Personalen kan med största sannolikhet hjälpa dig att beställa ett nytt men det finns ingen garanti. Du kan också beställa ett nytt genom att klicka på länken här (valmyndigheten).

Kontakta mig

Här kan du fylla i din kontaktuppgifter för att komma i kontakt med mig. Ditt meddelande hanteras med sekretess och delas inte.
Rösta utan röstkort

Meny för vanliga frågor inför valet 2022

Valinformation

  • Vill du ha valinformation via e-post inför valet? Innan valet kommer jag sätta ihop enkel information om hur och var man röstar. Jag kommer också köra live-sändningar för att diskutera politik. Jag kommer självklart inte dela din e-post med någon och kommer absolut inte skicka någon spam.
Scroll to Top