Politikpodd

Politikpodd – Hitta de 10 bästa poddarna här!

Politiska diskussioner och beslut påverkar våra liv i hög grad, men många av oss har svårt att hålla oss uppdaterade på vad som händer inom politiken. Det är här en politikpodd kan komma till nytta. I den här artikeln kommer vi att diskutera vad en politikpodd är och ge dig en lista över de bästa politikpoddarna som du kan lyssna på för att hålla dig uppdaterad.

Vad är en politikpodd? En politikpodd är en poddcast som diskuterar politik. Poddar kan ha olika inriktningar, från att diskutera riksdagsbeslut till att prata om politiska frågor i vardagen. Politikpoddar kan vara ett utmärkt sätt att hålla sig uppdaterad om politik och samtidigt få olika perspektiv på politiska frågor.

Varför lyssna på en politikpodd?

Att lyssna på en politikpodd kan ha flera fördelar:

 • Hålla sig uppdaterad om politiska frågor som påverkar din vardag
 • Få en djupare förståelse för politiska beslut och hur de påverkar samhället
 • Få olika perspektiv på politiska frågor från olika experter och kommentatorer
 • Utveckla din egen kunskap och åsikt om politik
De bästa politikpoddarna

De bästa politikpoddarna att lyssna på

Här är en lista över de bästa politikpoddarna som du kan lyssna på:

 1. Studio Ett – en poddcast från Sveriges Radio som diskuterar nyheter och politiska frågor.
 2. Politikrummet – Expressens nyhetspodd om svensk politik, med Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld.
 3. Politiken – En poddcast från Svenska Dagbladet med Maggie Strömberg, Torbjörn Nilsson och Henrik Torehammar som diskuterar politiska frågor och nyheter.
 4. Det politiska spelet – Det politiska spelet är för dig som älskar politik – Parisa Höglund och Fredrik Furtenbach guidar dig genom maktens korridorer.
 5. Åsiktskorridoren – Åsiktskorridoren är Aftonbladet ledarredaktions podcast
 6. USA-Podden – Sveriges största och skarpaste podd om amerikansk politik.
 7. KINA-podden – Vill du också lära dig mer om politik i Kina? Då är detta podden för dig!
 8. Ledarredaktionen – Liberalkonservativ podd från SvD ledarredaktion
 9. En runda till – Från Aftonbladet med bland annat My Rohwedder och Lena Mellin
 10. Veckopanelen från Kvartal – I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med hjälp av några Sveriges vassaste tänkare och debattörer.

LÄS MER: Mina åsikter i politiska frågor

Hur hittar jag fler politikpoddar?

Om du vill hitta fler politikpoddar kan du använda dig av poddappar som till exempel Apple Podcasts eller Spotify. Du kan också söka efter politikpoddar på nätet eller på sociala medier. Tänk på att välja poddar från olika perspektiv för att få en mångsidig bild av politiska frågor.

Hur hittar jag fler politikpoddar

Vanliga frågor om politikpoddar

Är politikpoddar bara för politikintresserade personer?

Nej, politikpoddar är inte bara för politikintresserade personer. Även om du inte är så insatt i politiska frågor kan det vara intressant att lyssna på en politikpodd för att lära dig mer om vad som påverkar samhället och din vardag. Dessutom kan politikpoddar vara underhållande och engagerande.

Kan jag lyssna på politikpoddar på olika språk?

Ja, det finns politikpoddar tillgängliga på olika språk. Om du talar flera språk kan du söka efter politikpoddar på språken du behärskar för att få en bredare förståelse för politiska frågor runt om i världen.

Är politikpoddar partiska?

Det beror på vilken politikpodd du lyssnar på. Vissa politikpoddar kan vara partiska och endast fokusera på en viss politisk inriktning eller parti. Det är viktigt att välja politikpoddar från olika perspektiv för att få en balanserad bild av politiska frågor.

Sammanfattning

Att lyssna på en politikpodd kan vara ett utmärkt sätt att hålla sig uppdaterad om politiska frågor och samtidigt få olika perspektiv på politik. Genom att lyssna på politikpoddar kan du utveckla din egen kunskap och åsikt om politik och samhälle. Det finns många olika politikpoddar tillgängliga, så välj de som passar dina intressen och behov. Lyssna på politikpoddar regelbundet för att hålla dig uppdaterad och informerad om politiska beslut och diskussioner som påverkar din vardag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *