Centerpartiet Malmö

Centerpartiet Malmö är en lokalförening inom Centerpartiet och driver klassiskt centerpartistisk politik med en urban prägel. Jämställhet, sysselsättning, stadsbyggnad och småföretagande är frågor som ligger lokalföreningen varmt om hjärtat, just dessa frågor passar Malmö bra på 2000-talet.

Vatten mitt i Centerpartiet Malmö
Roddbåt i kanalen Centerpartiet Malmö

Vilka representerar Centerpartiet i Malmö?

Föreningen består av en styrelse och även en kommunfullmäktigegrupp, men har även ett mandat i Riksdagen samt tre stycken företrädare i Region Skåne.

Kommunfullmäktigegrupp:

  • Charlotte Bossen, gruppledare
  • Anton Sauer
  • Kay Wictorin
  • Michaela Esseen
  • Martin Molin

Styrelsen:

Riksdagen

  • Niels Paarup-Petersen

Regionfullmäktige

Vilka är de viktigaste frågorna för Centerpartiet Malmö?

Valet 2018

Riksdagen:

Kommunfullmäktige:

Regionfullmäktige:

EU-valet 2019

I valet till Europaparlamentet 2019 så gjorde Centerpartiet Malmö sitt bästa val någonsin och fick 8989 röster, detta resulterade i 7,16% av väljarna. Centerpartiet i Malmö hade i detta val en egen kandidat vid namn Magnus Thulin som lyckades få 1003 personkryss.

Historia

Centerpartiet Malmö har under många år stått utanför kommunpolitiken men lyckades 2018 ta sig tillbaka till kommunfullmäktige, man lyckades samma år ta ett mandat i Sverige riksdag.

Senaste Centerpartiet i Malmö satt i kommunfullmäktige var 1994, då under ledning av kommunalrådet Kay Wictorin.

Bli medlem i Centerpartiet i Malmö

Vill du vara med och påverka politiken i Malmö? Som medlemsansvarig och vice ordförande för Centerpartiet i Malmö hjälper Magnus Thulin dig gärna att komma igång!

Kanske vill du vara stödmedlem? Eller så vill du kanske gå på våra medlemsmöten och diskutera aktuella ämnen? Det finns också möjligheter att bli förtroendevald till olika nämnder i Malmö kommun.

Centerpartiet vill vara ett parti som är öppet för alla och där man ska känna sig välkommen. Delar du våra värderingar? Bli medlem!

Bli medlem i Centerpartiet i Malmö

Skriv ditt personnummer, mejladress och swisha 150 kr till nr 123 421 85 33.

Du kan också fylla i ett formulär på Centerpartiets hemsida.

Vad händer sen?

Förutsatt att du är bosatt i Malmö kommun så kommer Centern i Malmö att kontakta dig och föreslå en fika eller bjuda in dig till möten. Detta är såklart helt frivilligt.

När man träffas första gången så kommer representant från Centerpartiet att prata med dig och fråga hur du vill engagera dig. Därefter är det upp till dig hur mycket tid du vill lägga!

Har du några frågor?

Scroll to Top