Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Pensionerna i Sydsvenskan

Trixa inte med pensionerna

Hur pensionerna ska utformas brukar inte vara en direkt valfråga i Sverige. Riksdagen har en pensionsgrupp som idag består av Socialdemokraterna, Liberalerna, Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna. Syftet är att inte släppa igenom populistiska förslag som det Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet nu förespråkar.

Många remissinstanser, till exempel Pensionsmyndigheten och TCO, anser att det har negativa effekter på Sveriges pensionssystem.Principen att pension baseras på hur mycket man har arbetat och betalat in i systemet är viktig både för att Sverige ska kunna upprätthålla en god ekonomi och som drivkraft för människor att jobba.

Vill du läsa hela artikeln? Här är länken till Sydsvenskan:

https://www.sydsvenskan.se/2022-05-12/trixa-inte-med-pensionerna-lyssna-pa-finanspolitiska-radet

Scroll to Top