Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

kina massövervakar

Kina massövervakar människor

Fy f*n säger jag bara!
Uppgifter kommer nu att Kina massövervakar människor i Shanghai och sorterar personer i olika listor utefter hudfärg och etnicitet.
Detta görs genom kameraövervakning med ansiktsigenkänning.

Minoriteter så som muslimska ugirier är extra utsatta och det kommer många uppgifter om de straffläger som finns i Kina.

Ovanstående uppgifter kommer från en läcka i en kinesisk databas, i denna finns tydligen även svenskar registrerade.

Jag har arbetat en hel del i både Kina och Hong Kong. Jag inser att det inte är aktuellt återvända till Kina, dels pga att jag inte vill sponsra regimen men också för att jag antagligen inte kommer släppas in genom gränsen.

Min bedömning är att Kina bedriver ett gigantisk massövervakningsprogram och transparensen är obefintlig. Det finns säkert inslag av detta även i väst men här har medborgare i alla fall möjlighet att byta ut regeringar.

Säpos och Försvarets beslut att stoppa kinesisk 5g-infrastruktur i det svenska telecom-nätet är 100% rätt beslut enligt mig.

Vill du veta mer om detta? Granskningar finns både i The Guardian och The New York Times. Du kan även lyssna på morgonekot i Sveriges Radio idag (2021-04-01 klockan 07.00).

Länge leve demokratin!

Scroll to Top