Ska man leva som man lär?

Ska man leva som man lär?

De senaste dagarna har det framkommit att både Stefan Löfven och Morgan Johansson har besökt shoppingcenter, efter att man kommunicerat ut att man vill att allmänheten ska hoppa över julhandeln och inte besöka fysiska shoppingcenter.

Jag tycker egentligen inte det stora problemet är att Regeringen besöker fysiska butiker. Många handlare är beroende av försäljning för att inte gå i konkurs.

Det stora problemet är kommunikationen och det budskap man skickar. Om man pratar om att allmänheten inte ska ut i julhandeln så kan man helt enkelt inte göra tvärtom själv.

Att vara #politiker är inte att vara expert på alla områden, det viktigaste är att kunna fatta genomtänkta och rationella beslut med fingertoppkänsla. Om man säger en sak och gör tvärtom så skickar detta helt fel signaler till svenska folket.

Allt detta handlar om förtroende. Har jag förtroende för Stefan Löfven och Morgan Johansson när de inte lever som de lär? Svaret är nej.

Nu är pandemilagen snart färdig (allt för sent) och den kommer troligen ge Regeringen möjlighet att kunna stänga ner shoppingcenter, gym och andra inrättningar. Att möjligheten finns är nog ett måste med tanke på pandemin men då ställer jag mig frågan: Kommer Regeringen att kompensera alla de handlare och gymägare som drabbas? Tyvärr ser jag mörka moln på himlen där man ger staten makten över näringslivet utan att kompensera den.

Om det överhuvudtaget ska bli lagligt att stänga ner vinstdrivande verksamheter så måste staten och Regeringen kompensera för inkomstbortfall.

Jag utgår från att både Centerpartiet och Liberalerna inte ger stöd till en pandemilag som inte kompenserar de aktörer som får näringsförbud av Stefan Löfven och Morgan Johansson.

Scroll to Top