Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Grönt gräs landsbygd

Centern och gymnasielagen – Nytt poddavsnitt!

Centerpartiet kommer rösta nej till förändringar och lättnader i gymnasielagen. Även om vissa människor kommer bli besvikna över detta så tycker jag det är rätt beslut. Sverige behöver en migrationspolitik som präglas av ordning och reda och inte en massa trixande och fixande av Socialdemokraterna och Miljöpartiet de gröna. Sverige behöver en lagstiftning som fungerar lång tid framöver, där ska man kombinera medmänsklighet med just ordning och reda.

Sveriges migration- och integrationspolitik har varit ett misslyckande de senaste åren. Jag har hela tiden sagt att jag tycker att Socialdemokraterna och Moderaterna måste komma överens i den här frågan. Tyvärr är det otroligt svårt med Miljöpartiet i Regeringen. Om S och M skulle kunna hitta samsyn så är jag tämligen säker på att det skulle finnas en ganska stor majoritet i Sveriges Riksdag. I migrationskommittén fanns det trots allt en relativt stor samsyn mellan Socialdemokraterna och allianspartierna.

Detta besked från Centerpartiet ger, enligt mig, en öppning för Sveriges riksdag att komma överens om lagstiftning för lång tid framöver men troligen krävs det att Miljöpartiet kopplas av från Regeringen.

Scroll to Top