Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Finlands corona-strategi

WOW FINLAND, VILKEN STRATEGI!

Det förefaller som Finland har valt en mycket imponerande strategi när det kommer till coronaviruset! Det är aldrig roligt att presentera siffror på avlida människor men tycker att datan är relevant och ligger i allmänhetens intresse. Jag tycker också det är mycket relevant att ta med den ekonomiska effekten av cornaviruset i respektive länder.

Antal döda i coronaviruset:🇫🇮 333🇩🇰 621🇸🇪 5776

Antal döda per en miljon invånare i coronaviruset:🇫🇮 60🇩🇰 107🇸🇪 571

Antal bekräftade smittade av coronaviruset:🇫🇮 7 697🇩🇰 15 576🇸🇪 83 852

Minskad BNP under första halvåret 2020:🇫🇮 -3,1%🇩🇰 -9,2%🇸🇪 -8,9%

Vad är Bruttonationalprodukt (BNP)?Värdet på alla varor och tjänster som produceras inom ett lands geografiska gränser.

Jag är väldigt imponerad av dessa siffror från Finland måste jag säga. Notera att jag endast jämför nordiska länder, precis som jag gjort under hela coronakrisen. Anledningen till detta är att jag bedömer att ekonomierna, kulturen, samhället, välfärden osv påminner mycket om varandra.

Källor: EUROSTAT, FHM(SE), SST(DK), THL(FI), OurWorldinData, Johns Hopkins University

Scroll to Top