Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Bli medlem i Centerpartiet i Malmö

M och SD vill införa nationellt tiggeriförbud

Pressbild Magnus Thulin för media

Nationellt tiggeriförbud, nej tack!

Jag ser att Moderaterna vill bestämma vem jag ska få ge mina pengar till. De vill tillsammans med SD införa ett nationellt tiggeriförbud, ytterst anmärkningsvärt. Det lär knappast vara den liberala falangen som vill införa detta.

Jag kan helt förstå att vissa människor tycker tiggeri är obehagligt och att det inte passar in i stadsbilden men att staten ska få bestämma vem jag väljer att ge pengar till på detta sättet… Nej tack.

Det rimliga vore att ställa högre krav på EU-stater som Ungern, Bulgarien och Rumänien att orda drägliga levnadsförhållander för sina invånare. För låt oss vara ärliga. Detta handlar om att Moderater och Sverigedemokrater inte vill ha romer sittandes på svenska gator.

Jag har själv bott i Ungern i nästan tre år och är fullt medveten om den rasism som finns i gamla satellitstater. Inte undra på att människor från vissa folkgrupper vill lämna.

Tror dock inte att lösningen är att romer sitter på europeiska gator. Ungern, Rumänien och Bulgarien tar emot stora mängder bidrag från EU. Varför inte börja villkora bidrag för att sätta fart på demokratibyggandet för alla medborgare i dessa länder.

 

 

Vill du prenumerera på mitt nyhetsbrev? Klicka här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top