Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Vem ska jag rösta på i valet 2022?

Vem ska jag rösta på i valet 2022? Det är något många funderar på under valåret. I riksdagsvalet, kommunvalet och regionvalet kan man alltså kryssa en person på varje valsedel.

Läs mer: Personkryss

Valet 2022 vem ska jag rösta på?

Som alltid gäller det att läsa på om de olika kandidaterna. Det kan skilja mycket på de olika personerna på en valsedel, även om de representerar samma parti.

Alla personer har så klart olika hjärtefrågor och även olika åsikter i olika frågor. Bara för att man kommer från samma parti betyder inte det att man tycker lika om allt, vilket så klart är bra.

Läs mer: Valet 2022

Läs mer: Valguiden 2022

Varför ska man rösta på en specifik person?

Som jag sa tidigare så tycker personer olika, även om de kommer från samma parti. 

Det är partierna som tar fram valsedlarna och därför är det ofta personen som står längst upp som får flest personkryss. Det betyder så klart inte att det är en person som tycker likadant som du.

Partierna i Sveriges riksdag är breda och man tillhör ofta olika typer av falanger. Om man tillhör Socialdemokraterna så kan man vara mer vänster eller höger, likadant är det i Centerpartiet, Moderaterna och de andra partierna.

Jag hoppas detta reder dina tankar när du ställer dig frågan: Vem ska jag rösta på i valet 2022?

Vem ska jag rösta på 2022 - Quiz och test

Ofta är det bra att använda sig av någon valkompass. Där kan man se alla toppkandidater i valet och se vad de står för.

Läs mer om mig på valkompassen på SVT.

Läs mer: Hur röstar man?

Så här gör man när man väljer en person

Vem ska jag rösta på i valet 2022

Valinformation

  • Vill du ha valinformation via e-post inför valet? Innan valet kommer jag sätta ihop enkel information om hur och var man röstar. Jag kommer också köra live-sändningar för att diskutera politik. Jag kommer självklart inte dela din e-post med någon och kommer absolut inte skicka någon spam.

Kontakta mig

Här kan du fylla i din kontaktuppgifter för att komma i kontakt med mig. Ditt meddelande hanteras med sekretess och delas inte.
Scroll to Top