Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Information om valet 2022

Den 11 september 2022 är det val i Sverige. Man lägger då sin röst till Riksdagen, Kommunen och Regionen. Valet 2022 utser alltså vilket parti och personer som ska styra landet, kommunen och regionen.

Om man t.ex. bor i Malmö så röstar man alltså på vilka som ska representera Malmö i Riksdagen, men även vilket partiet som ska styra Malmö (kommunen) och Skåne (Regionen). Tidigare hette regionvalet landstingsvalet men det har bytt namn i samband med att man bytte namn på landsting till Region.

Riksdagsvalet 2022

I riksdagsvalet får man rösta om man är svensk medborgare. Man tar en gul valsedel och kryssar den personen man vill ska representera en i riksdagen.

Under valet 2022 kan man som alltid också rösta i valet till kommunfullmäktige och regionvalet, som tidigare hette landstingsvalet.

Det går som alltid bra att förtidsrösta. Valsedeln kommer några veckor innan valdagen och man bör har med valsedeln när man ska gå och rösta, i vissa fall räcker det med giltig legitimation.

Vill du veta mer om valet och även få information om mina live-sändningar inför, fyll i din e-post nedan. Lite längre ner hittar du vanliga frågor.

Valinformation

  • Vill du ha valinformation via e-post inför valet? Innan valet kommer jag sätta ihop enkel information om hur och var man röstar. Jag kommer också köra live-sändningar för att diskutera politik. Jag kommer självklart inte dela din e-post med någon och kommer absolut inte skicka någon spam.

Vanliga frågor om valet 2022 (FAQ), klicka på frågan för att läsa svaret.

Kontakta mig

Här kan du fylla i din kontaktuppgifter för att komma i kontakt med mig. Ditt meddelande hanteras med sekretess och delas inte.
Scroll to Top