Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Reko-Ring Malmö

Att handla närproducerad mat från närområdet är väldigt viktigt för att skona miljön och klimtatet. Det är därför mycket roligt att Reko-Ring Malmö går så bra!

Var hittar man Reko-Ring Malmö?

Reko-Ring Malmö hittar man vill Malmöhus slott, centralt i Malmö. Adressen är Malmöhusvägen 5 och marknaden är på den stora parkeringen. 

Vilka öppettider har Reko-Ring i Malmö?

Normalt sätt är öppettiderna/utlämningstiderna torsdagar mellan 17.30-18.00. Detta kan variera så jag rekommenderar att man blir medlem i Reko-ring Malmös facebookgrupp.

Vad kan man handla på REKO Malmö?

Sortimentet är brett och man kan köpa allt ifrån kött, ägg, drycker, honung, mathantverk, frukt och grönt. Återigen vill jag rekommendera facebookgruppen, där kan man se leverantörerna och vad de erbjuder.

Varför är Reko-Ring så viktigt?

Småskaligt jordbruk där lokala producenter erbjuder varor med hög kvalité och stort fokus på hållbarhet och djurhållning. 

Regler från deras Facebook-grupp

Producenten måste vara ett registrerat företag. Hobbyverksamhet tillåts prova på att sälja genom REKO-ring Malmö under två månaders tid innan de ska vara ett registrerat företag med F-skattsedel.
 
● Varorna ska vara producerade på ett reko vis, med hållbarhet i fokus.
– Odling/plantuppdragning ska ske utan konstgödsel och kemiska
bekämpningsmedel och betat utsäde får ej användas.
– Mathantverk/förädlade produkter: producenten måste följa reglerna runt hur livsmedelsförpackningar ska vara märkta.
– Kosmetika: får ej innehålla kemikalier, konserveringsmedel, konstgjorda ämnen eller ämnen som är skadliga för människa, djur och natur.
– Animaliska produkter: Djurhälsa ska vara i fokus. Djur ska hållas frigående och ha gott om plats att utöva sina naturliga beteenden. Djuren ska ha tillgång till utevistelse, åtminstone sommartid.
 
● Varorna ska vara producerade i Skåne. Huvudråvara/or i sammansatta/förädlade produkter ska i största möjliga mån vara lokalt och hållbart producerade. Undantaget är råvaror i sammansatta/förädlade produkter som inte går att producera lokalt.
 
● Du ska vara småskalig producent.
 
● Du säljer din egen produktion. Mellanhänder/grossister inte är tillåtna.
 
● Livsmedel, plantor/blommor eller andra produkter med hållbar och lokal profil får säljas.
 
● Köpet görs upp i förväg via Facebook och produkterna betalas oftast i förväg, tex via Swish. Ingen försäljning får ske på plats på utlämningen, då det kräver tillstånd för torghandel.
 
● Producenter ska komma i god tid till utlämningen och ha en tydlig skylt med företagsnamnet. Se till att ansvarig på plats vid utlämningen vet att du har kommit och meddela både administratörer och kunder om förhinder skulle uppstå.
 
● REKO-ring Malmö är till för vinstdrivande verksamheter. Syftet är inte att vi ska priskonkurrera med varandra utan att göra det möjligt för småskaliga producenter att leva på sin verksamhet.

Kontakta mig

Här kan du fylla i din kontaktuppgifter för att komma i kontakt med mig. Ditt meddelande hanteras med sekretess och delas inte.
Scroll to Top