Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Liberalerna Malmö

Liberalerna Malmö har haft det stormigt de senaste åren och ligger just nu väldigt illa till både lokalt och riks. Opinionsmätningar placerar dem långt under 4%. På samma sätt är det i Malmö där men samarbetar med Socialdemokraterna Malmö.

Vilka företräder Liberalerna Malmö i valet 2022?

Förstanamnet i kommunen är som den gångna perioden Roko Kursar. Det återstår att se hur den kommande riksdagslistan kommer se ut. Kommer Allan Widman att satsa på ännu en mandatperiod? Liberalerna i Malmö har i vilket fall som helst ett tufft val framför sig.

Vilka är det viktigaste frågorna för Liberalerna i Malmö

Mellan 2018-2022 har Liberalerna Malmö styrt över följande nämnden i Malmö kommun:

Vilka kommer Liberalerna Malmö samarbeta med efter valet 2022?

Just nu är det svårt att bedöma vilka Liberalerna kommer samarbeta med efter valet 2022. Man gick till val 2018 tillsammans med Alliansen (M, C och KD) med valde efter valet att styra tillsammans med Socialdemokraterna. Man vill nog helst styra med Alliansen men det verkar troligt att de kommer styra tillsammans med S ännu en gång, om de kommer in i kommunfullmäktige. Just nu ser det ut som om Liberalerna Malmö kommer ramla ur kommunfullmäktige så en röst på L kan bli en bortkastad röst. Personligen tycker jag det är smartare att lägga sin röst på Centerpartiet Malmö om man vill ha liberal politik i Malmö efter nästa val.

Läs mer: Hur röstar man?

Liberalerna i Malmö

Valinformation

  • Vill du ha valinformation via e-post inför valet? Innan valet kommer jag sätta ihop enkel information om hur och var man röstar. Jag kommer också köra live-sändningar för att diskutera politik. Jag kommer självklart inte dela din e-post med någon och kommer absolut inte skicka någon spam.

Kontakta mig

Här kan du fylla i din kontaktuppgifter för att komma i kontakt med mig. Ditt meddelande hanteras med sekretess och delas inte.
Scroll to Top