Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Läget i svensk politik

Det börjar dra ihop sig

Jag kan endast konstatera att en regering i Sverige inte kommer tillträda ut acceptans från antingen SD eller V. I praktiken innebär detta att man måste antingen budgetförhandla, eller anpassa sin politik så att man får igenom sin budget.

Har man inte redan insett detta så kommer uppvaknandet komma inom kort. Att helt se förbi SD och V kommer inte vara möjligt i framtiden. Om man öppet vill medge det eller inte är en annan femma. Mitt personliga ställningstagande är nog rätt känt.

Jag tycker att de borgerliga partierna (C+L+M+KD) ska söka regeringsmakten. Detta kommer så klart att kräva en budget som får acceptans av SD. Dock så är realiteten som så att fyra borgerliga partier har större makt tillsammans. Ju fler mandat man har ihop, ju större möjligheter har man att få igenom politik med liberal och borgerlig prägel.

Det andra alternativet är jag väldigt främmande för, att som borgerligt parti skapa ett samarbete med två politiska motståndare (S+MP) och i sin tur skapa acceptans mot en ännu större motståndare, V.

Om det visar sig att ovan förslag inte är möjliga. Då föreslår jag att man går i opposition som vågmästare. Därmed kan man välja att släppa fram eller stöta bort sakpolitik på ett pragmatiskt sätt.

Som alla säkert förstår så ligger extraval väldigt nära…

Scroll to Top