Tycker du Sverige ska införa rekommendationer om munskydd?

Munskydd eller inte, vad tycker du?

Kungliga Vetenskapsakademien rekommenderar allmänheten att använda munskydd inomhus i allmänna lokaler.

Användning av munskydd och god ventilation är viktiga åtgärder för att minska spridningen av coronaviruset inomhus. Det slår Kungliga Vetenskapsakademien fast i den första rapporten från akademins expertgrupp om Covid-19. Detta rapporterar Sveriges Radio.

Vad tycker du? Rösta i kommentarsfältet!

Personligen bedömer jag att det kan finnas anledning att använda munskydd i vissa miljöer, t.ex. i kollektivtrafiken eller i andra miljöer där människor står väldigt nära varandra. Detta är också rekommendationen från World Health Organization (WHO).

Notera att det jag tycker behöver inte vara rätt, jag gör endast en bedömning av det jag har läst i olika vetenskapliga artiklar. Jag har ingen medicinsk utbildning eller bakgrund.

Det absolut viktigaste tror jag fortfarande är att hålla social distansering och stanna hemma om man är sjuk. Detta måste kombineras med testning och smittspårning i stor skala.

Scroll to Top