Varför stängde Sverige kultursektorn i år? Välkommen, Per Lodenius, Centerns kulturpolitiska talesperson!

På måndag den 9 november ska vi tala kultur. Nu är coronavirusets smittspridning över oss igen, vilket fått många regioner att begränsa publikantalen. Med stor frustration har vi kunnat uppmärksamma hur köpcenter och restauranger kunnat fortsätta sin vardag samtidigt som stora salonger gapat tomma. Varför har nästan alla andra branscher fått förtroende att smittskyddsanpassa sin verksamhet, men inte kulturbranschen?

Flera av oss som gör Måndagsklubben jobbar med kultur och vi är givetvis starkt övertygade om värdet av kulturella upplevelser. För våra politiska motståndare på den yttersta högerkanten är kulturpolitiken ett prioriterat område. Men hur är det med kultursynen i vårt eget parti? Delta gärna i samtalet med Per.

Som vanligt kan man lyssna på/delta i samtalet genom att föranmäla sig på denna länk: bit.ly/Mandagsklubben. Man kan också följa samtalet på Facebook, men då kan man inte delta i samtalet.

Obs! Måndag 30/11 – Nytt Datum!

Den 30 november (vi skjuter fram en vecka) ska vi prata om begrepp som lokalsamhälle, närhet och hur vi kan leva på ett bra sätt lagom nära varandra. Hur kan vi ha service och känna oss trygga med att vår stad fungerar på NÄRA håll? Vi kommer tala om KVARTER som i Berlin, ”15 minuters stad” som i Paris och hur det kan appliceras på den närodlade Centerstaden Malmö tillsammans med Kay Wiktorin, Hedvig Listrup och Martin Molin, alla från Centerpartiet i Malmö.

MÅNDAGSKLUBBEN-ONLINE

Varannan måndag fram till jul, välkomnar vi er att sätta er kl 18:00
framför er dator/padda/telefon för både lyssnande och samtal med
kvällens gäst.
Välkomna och vi ses!

Höstens program

Måndag 17 augusti Micke Kinning Medborgaraktivist – √
Måndag 31 augusti Martin Molin Hållbar halvmiljonstad √
Måndag 14 september Warda Fatih Sjukvården post-Corona √
Måndag 28 september Loa Ahlqvist entreprenör, ledamot i Grundskole- resp i Arbetsmarknads- och socialnämnden i Malmö. √
Måndag 12 oktober Ebba Krumlinde Människohandel/trafficking/organiserad brottslighet √
Måndag 26 oktober KF-gruppen under ledning av Charlotte Bossen √
Måndag 9 november Per Lodenius Riksdagsledamot om Kulturen i Corona Sverige – varför har Kulturen i praktiken fått näringsförbud i år, medan t ex Emporia har fullt hus?
Måndag 30 november Kay Wiktorin, Martin Molin och Hedvig Listrup Närodlat som livstil i Malmö
Måndag 7 december Michaela Esseen Totalförsvar – Hur vi tillsammans skapar 20-talets trygghet.

Scroll to Top