Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Enskilda firmor ska få stöd

Enskilda firmor ska nu få stöd på liknande sätt som omställningsstödet till aktiebolag. Här kan du ta del av min och Johans syn på återgärderna som är på gång.

Det nya stödet innebär att kulturarbetare, hantverkare, frisörer, frilansare och andra med enskild näringsverksamhet ska kunna få ekonomisk kompensation för förlorade intäkter. Det handlar om ungefär 46.000 företag i Sverige.

Jag är väldigt positiv till att man nu även hjälper enskilda firmor då det annars blir en väldigt skev fördelning till de svenska företagen.

Har dock från första börjat förespråkat ett annat sätt att ge stöd till företag under coronakrisen, som dessutom hade sparat mycket byråkrati och pengar för företagarna. Titta på videon för att höra mig och Johan diskutera det nya stödet till enskilda firmor samt de risker vi ser med för stor iblandning av staten i svenska företag. #enskildafirmor#omställningsstöd#regeringen#corona#finanskris#näringsliv#företag

Scroll to Top