Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Micke Kinning – medborgaraktivist

Hej Hoppas sommaren varit underbar. Nu är det dags att fortsätta våra samtal, varannan vecka hela hösten, med nya gäster. Micke Kinning är en verkligt spännande medborgare. Han är aktiv i C i Vellinge. Men framför allt är han aktivist med en starkt hjälpande agenda.

Han driver på och hjälper handgripligen till, vare sig det gäller ensamkommande flyktingar eller, som nu senast, med att hjälpa äldre med att arrangera matinköp. Handgripligt hjälpa till och ett starkt engagemang i andra. Vad vill du prata om Micke? ”Jag pratar gärna om hur migration och integration påverkar vårt samhälle. Hur viktigt civilsamhällets engagemang är. Inte bara i relation till migration, utan i varje fråga som påverkar oss som en del i vår medmänskliga utveckling.

Utbildning, äldreomsorg eller etablering spelar mindre roll. Jag tror och hoppas att vi kommer se nya medmänskliga ledare i framtiden.” Så vi tänker samtala medborgarktivism och vilket samhälle vi vill leva i. Med tanke på de utmaningar som vi har framöver är det min övertygelse att aktivism kommer vara en av de bästa vägarna att bygga ett bättre samhälle framöver. Niels talade i vårens sista Måndagsklubb om behovet av ett bra ledarskap, som inte bara visar med hela handen, utan även har en lyssnande sida. Mickes vision om ”nya medmänskliga ledare i framtiden” låter som en liknande vision. Vi kommer tala ledarskap för framtiden på måndag 17 augusti kl 18.

Kommande program

Måndag 17 augusti Micke Kinning – Medborgaraktivist

Måndag 31 augusti Martin Molin – Hållbar halvmiljonstad

Måndag 14 september Warda Fatih – Sjukvården post-Corona

Måndag 28 september Loa Ahlqvist – entreprenör, som är ledamot i både grundskolenämnden och i arbetsmarknads- och socialnämnden i Malmö

Måndag 12 oktober Ebba Krumlinde – Människohandel/ trafficking/organiserad brottslighet

Måndag 28 oktober Michaela Esseen – Totalförsvar – Hur vi tillsammans skapar 20-talets trygghet.

Från Centerpartiet i Malmö:

Leif Mohlin vid pennan

leif.mohlin@centerpartiet.se

Magnus Thulin, eventansvarig

Magnus.thulin@centerpartiet.se

Leif Aruhn-Solén, IT-ansvarig

leif.aruhn-solen@centerpartiet.se

Scroll to Top