Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Det är inte konstigt att våra grannländer portar svenskar!

Jag ser att många är förbannade över att Danmark, Norge och även Finland nu inte vill att svenskar ska komma till deras länder.

Tycker egentligen inte detta är så konstigt.
Jag påminner mig om att de nordiska regeringscheferna hade ett möte i början av pandemiutbrottet och där informerade troligen Stefan Löfven om Sveriges strategi.
Uppenbarligen gjorde våra grannländer helt annorlunda bedömningar och valde annorlunda strategier.

Hur kan det då vara så konstigt att Danmark, Finland och Norge nu väljer att isolera oss? Min bedömning är att slutsatsen är relativt enkel. Man tycker helt enkelt att Sverige inte har kontroll på sin smitta och och därtill för lite testning och bristfällig smittspårning.

Bör våra grannländer äventyra sina nationella strategier för att släppa in oss svenskar? Jag tycker inte det. Det är snarare Sverige som bör övertyga våra nordiska grannar att det är säkert att släppa in oss.

Detta gör man så klart med en gigantiska apparat av testning och smittspårning. Endast då kan man uppvisa data som gör våra grannländer trygga.

Isoleringen av Sverige är väldigt negativ för svensk ekonomi, arbetsmarknad och näringsliv, det är därför otroligt viktigt att vi kan övertyga Danmark, Norge och Finland relativt omgående!

Öppna gränsen genom att bevisa för våra grannländer att Sverige har kontroll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top