Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Magkänslan stämde

Kanske litar Folkhälsomyndigheten för mycket på människor och människor litar för mycket på Folkhälsomyndigheten?

Jag har haft en oro sedan mars, här är några exempel:

  1. Att man inte satte människor som rest till och från alperna i karantän.

2. Att man fullständigt missbedömt äldrevårdens verklighet.

3. Att man har testat och smittspårat allt för lite.

4. Att man tror att människor kan hålla regler under så pass lång tid.

5. Att Sveriges förvaltningsmodell funkar bra under normala tider, inte lika bra i kris.

6. Att det blev en sekteristisk dyrkan av Folkhälsomyndigheten, flockbeteende kan vara farligt och skadar mångfalden. Man ska lita på myndigheter i Sverige men man får aldrig tappa sitt kritiska tänkande.

7. Att den fria debatten blev lidande och den som tyckte annorlunda blev dumförklarad.

8. Att det kom fram att Giesecke lyfte arvode från Folkhälsomyndigheten och samtidigt framställdes som en hyfsat fri tänkare i Aktuellt, kväll efter kväll.

Jag kan så klart ha fel men ovanstående punkter har pyrt inom mig i flera månader. För nästan exakt två månader sedan började jag granska en del data och jag valda att fokusera på de nordiska länderna.

Den data jag granskade var främst döda per miljoner invånare och antalet testade per tusen invånare. Resultatet av detta är tydligt, Sveriges dödstal är brutalt mycket högre än våra grannländers och antalet tester som genomförs är betydligt färre.

Det har sagts att Norge, Danmark och Finland kommer att komma ikapp oss när det kommer till döda i denna förfärlig sjukdom men jag ställer mig skeptisk.

Att Sverige kommer behöva revidera sin strategi förfaller nu mer självklart. Tunga fria tänkare har nu fått mer plats i media och bollen är i rullning.

Att Harriet Wallberg slutade efter tre veckor på jobbet som Test-Guru på Folkhälsomyndigheten och förre Statsepidemiolog Annika Linde menar att man måste tänka om är ytterligare bevis för detta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top