Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

CENTERN TAR LEDARPINNEN

Detta är en stor dag. Något händer som borgerliga partier inte mäktat med på decennier. Kommer inte parterna överens om en mer flexibel arbetsmarknad så kommer lagstiftning på området.

Som ni känner till har jag aldrig varit så förtjust i Januariavtalet men detta är en av de punkterna jag varit väldigt positiv till.

  1. Vi behöver nu verkligen göra det lättare för företag att våga anställa. Fyra av fem jobb skapas av små- och medelstora företag. För småföretagen är det helt avgörande att få lägre kostnader och mer flexibilitet när det gäller anställda.

2. ? Tryggheten på arbetsmarknaden ska vara på riktigt. Anställda behöver bättre möjligheter att utveckla sin kompetens. Som anställd ska du kunna känna dig trygg i att du kompetensutvecklas och att din kompetens värderas högt.

3. Vi måste fokusera mer på kompetens i Sverige, inte anställningstid som ju ofta inger en slags falsk trygghet. Detta har blivit särskilt tydligt i spåren av Corona.

4. Lagen som finns idag är från 1970-talet, och en hel del har förändrats på arbetsmarknaden sedan dess. Digitaliseringen har kommit med nya jobbmöjligheter, men också utmaningar. Det är dags att vi anpassar dagens regler efter 2020. Utredningen är på plats. Bollen ligger nu hos Facket och arbetsgivarna för att komma överens.

Fantastiskt bra jobbat Anders W Jonsson Centerpartiet och Martin Ådahl

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top