Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Tankar om bidrag från staten

Permitteringar kommer antagligen att bli dyrt för den svenska statskassan. Antagligen mycket dyrare än vad regeringen räknade med.

Jag brukar ofta prata om att krav från samhället är för låga när man tar emot pengar från stat eller kommun. Därför måste jag utifrån min trovärdigheten även syna detta i sömmarna.

Jag har egentligen två frågeställningar:

Vad ställer staten på krav på företagen som använder sig av korttidspermitteringar? Kanske borde man lagt in vissa framtida krav på miljö, klimat och hållbarhetsaspekter?

Vad ställer staten på krav på de människor som är permitterade? Står de till statens förfogande vid eventuell lång kris? Kanske skulle staten ställa någon form av utbildningskrav under tiden man är permitterad? Facken sparkar antagligen bakut när de läser detta men jag tycker det är helt rimligt.

Nu får ni kanske uppfattningen att jag är negativ till permitteringar. Det är jag väl egentligen inte med tanke på situationen men skattebetalarnas pengar måste alltid användas så effektivt som möjligt.

Jag tycker att regeringen ska ta till sig detta och när korttidspermitteringarna eventuellt ska förlängas då måste man ta med dessa aspekter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top