Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Växthusgaserna och koldioxiden ökar

VÄRLDENS KOLDIOXIDUTSLÄPP ÖKAR

Pressbild Magnus Thulin för media

Magnus Thulin, Vice ordförande Centerpartiet i Malmö

VÄRLDENS KOLDIOXIDUTSLÄPP ÖKAR

Dessvärre så ser vi en ökning av utsläppen av växthusgaser och koldioxid.

Jämför länder

I denna länder tittar jag närmare på Kina, Indien, USA och EU och hur mycket man släpper ut. Man kan konstatera att Kina släpper ut absolut mest koldioxid och USA är tvåa. EU har under årens lopp lyckats stoppa ökningen och i Sverige går det ner. Tillsammans med Frankrike så är Sverige helt klart bäst.

Tekniken kan hjälpa oss

För att tackla klimatkrisen och framtida problem kan ny teknik hjälp oss mycket. Vi kommer att behöva köra fler elbilar och se till att båtar och flyg elektrifieras och även använder biobränsle. Dessvärre är biobränsle idag en bristvara och detta är något man behöver investera i, på vad som finns i naturen och vad som kan användas till biobränsle är skog. Använder man skogen för att tillverka biobränsle är det viktigt att man återplanerar skog så att man skapar ett hållbart cirkulärt kretslopp. I videon tar jag upp en mycket intressant teknik som innebär att man dammsuger atmosfären och filtrerar bort koldioxid. Om vi ska kunna driva den nya tekniken så krävs dock el och därför är det viktigt att Sverige satsar mycket på det svenska elnätet. Svenska företag har svårt att få tillgång till den el de behöver.

Mat och närproducerat

En sak som vanliga människor kan göra för att förbättra klimatet och miljön är att äta mer lokalproducerat, t.ex. svenskt kött från svenska bönder. Man kan också köpa produkter, så som kläder, som tillverkas i norra Europa eller i Sverige. Detta för att produkter inte behöver skickas lång och där med slösa på all den koldioxid som transporter drar med sig. Om mat och produkter produceras i Sverige så används också grön energi från Sverige. 

Följ mig

Jag finns på både facebook och instagram! Du kan också följa mitt nyhetsbrev här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top