Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Småföretagen genererar mest

Småföretagen står för stora intäkter till kommunerna

Pressbild Magnus Thulin för media

Magnus Thulin, Vice ordförande Centerpartiet i Malmö

Småföretagen står för stora intäkter till kommunerna

I denna video går jag igenom hur mycket småföretagen generar till olika kommuner. Det är otroligt viktigt att Sverige driver en företagspolitik där vi får fler små och medelstora företag.

Stora skillnader på olika kommuner

Sett till de skatteintäkter som företag genererar i olika kommuner så skiljer det sig mycket. I Stockholm står småföretagen för 30% av skatteintäkterna, i Göteborg 26% och i Malmö 26%. Den offentliga förvaltningen drar inte 27% i Malmö och detta är en indikation på att Malmö har en stor offentlig förvaltning.

Företagsranking

Dessa siffror har en stark relation till kommunernas företagsranking, där Stockholm har mycket högre placering än Göteborg och Malmö.

Starta företag i Malmö

Kommuner behöver arbeta med att göra det så enkelt som möjligt att vara företagare. Skatterna behöver vara så låga som det går och tillståndsprocessen behöver vara mindre krånglig. I alla kommuner har man dessutom något som skulle kunna ses som straffskatt, alltså att man tar mycket betalt för att söka olika tillstånd. Det ska vara lätt att starta företag och staten ska därefter lägga sig i så lite som möjligt. Detta är även någon com Centerpartiet i Malmö driver lokalt.

Följ mig

Jag finns på både facebook och instagram! Du kan också följa mitt nyhetsbrev här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top