fbpx
försörjningsstöd till illegala migranter

Försörjningsstöd till illegala migranter

försörjningsstöd till illegala migranter

Pressbild Magnus Thulin för media

Magnus Thulin, Vice ordförande Centerpartiet i Malmö

DEN GRÖNA HÖGERN

Försörjningsstöd till illegala migranter

Den senaste tiden har det framkommit i media att Malmö betalar försörjningsstöd, eller ekonomiskt bistånd eller socialbidrag som man också kan kalla det.

Malmö Stad uttalade sig om detta på Twitter under veckan och påtalade då att de endast följer rådande lagstiftning. Det flagranta i detta är att tjänstemännen som uttalar sig inte har koll på lagstiftningen. Det finns inget som säger att Malmö stad behöver betala ut bidrag till illegala invandrare. Sanning är däremot att de flesta kommuner inte gör detta.

 

Respektera skattebetalarna

Jag tycker detta är ännu ett uttryck för Socialdemokraternas och Liberalernas styre i Malmö hånar skattebetalarna. Självklart ska Sverige och Malmö har ett välfärdssystem som hjälper människor som inte är lika lyckligt lottande som andra eller kanske inte har fått rätt förutsättningar. Men att betala ut socialbidrag eller försörjningsstöd till människor som befinner sig i Sverige illegalt är bara för mycket.

Malmö stad har redan stora problem att få ihop sin budget och att man då ska använda över sex miljoner kronor för detta är helt fel.

Man borde använda skattepengarna för att göra Malmös skolor bättre, ge pensionärer bättre förutsättningar och se till att säkerheten i Malmö förstärks.

Se utdrag från Twitter nedan där slöseriombudsmannen har en diskussion med Malmö stad om detta.

Följ mig

Jag finns på både facebook och instagram! Du kan också följa mitt nyhetsbrev här.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *