Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

EU-avtal migration

EU OCH USA GER TURKIET SITT TYSTA GODKÄNNANDE

Pressbild Magnus Thulin för media

Magnus Thulin, Vice ordförande Centerpartiet i Malmö

EU OCH USA GER TURKIET SITT TYSTA GODKÄNNANDE

EU behöver ha en hållbar flyktingpolitik

Man hör kritiska röster över hela västvärlden om hur Erdogan gör fel.
Det är tragiskt att konflikterna ökar i Syrien och dessvärre kommer många civila att få sätta livet till.

Det flesta är samstämmiga att Trump har gjort helt fel att godkänna denna attack mot USAs egna allierade, kurdiska YPG.

Från EU är det tyst. Varför kritiserar man inte detta tydligare? Problemet är att EU sitter i Erdogans knä. Vi har gjort ett avtal med Turkiet som betyder att de har stängt gränsen till Europa och över tre miljoner flyktingar sitter fast i Turkiet. EU gör detta för att flyktingarna inte ska ta sig till Europa.

Erdogan kan närsom öppna gränsen och låta över tre miljoner flyktingar ta sig in i Europa. Han har dessutom ett otroligt tryck från sin egen befolkning som är trötta på de flyktingströmmar som kommit till Turkiet.

Jag har själv bott i Istanbul och jämför man denna stad då och nu så är det stor skillnad. Människor i Sverige tycker att vi har tagit emot många flyktingar, det är ingenting mot vad Turkiet har gjort.

Erdogan har nu gjort sitt val, med USAs och EUs tysta godkännande. Han tar över delar av Syrien för att skicka tillbaka de flyktingar som finns i Turkiet, tillbaka till Syrien.

Mina fråga är nu… Vad föredrar Europas befolkning? Vill man att Turkiet skickar dessa över tre miljoner flyktingar tillbaka till Syrien och de delar som Turkiet kommer ockupera eller vill man att gränsen till Europa ska öppnas? Vill Tyskland och Sverige ha en ny flyktingvåg likt den vi hade för några år sedan?

Detta är ingen lätt fråga men en sak är säker, EU bör inte sätta sig i avtal där vi kan bli utnyttjade. EU sitter nu riktigt i rävsaxen…

Det behövs en djupare analys av detta bland svenska medier. Jag skulle gärna se en granskning av EU på samma sätt som man nu granskar Trump. EUs förtroendevalda har också skuld i detta.

Här finns mer information om Centerpartiets utrikespolitik.

Följ mig

Jag finns på både facebook och instagram! Du kan också följa mitt nyhetsbrev här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top