Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Centerpartiet hållbar politik

DEN GRÖNA HÖGERN

Centerpartiet hållbar politik

Pressbild Magnus Thulin för media

Magnus Thulin, Vice ordförande Centerpartiet i Malmö

DEN GRÖNA HÖGERN

Debatt i Svenska Dagbladet

Intressant debatt i SvD om Centerpartiet i Malmö tillhör grön höger eller inte.

Jag är lite småförtjust i Benjamin Dousa i många av hans utspel men just i detta fall tycker jag han är ute och cyklar.

Även om vi har släppt fram en socialdemokratisk statsminister så bedömer jag att Centerpartiet har mycket mer miljö och klimatfokus än vad Moderaterna har. Vi konkretiserar detta mer än ofta med lösningar tillsammans med näringslivet.

I gårdagens debatt tycker jag att det endast var Annie Lööf som pratade om vikten av innovation och företagande för att göra klimatet bättre.

Debatten om kärnkraft är egentligen rätt ointressant pga av två punkter:

1. Ny kärnkraft kommer inte vara lösningen då det tar för lång tid att bygga. Dessutom tror jag inte det finns kompetens i Sverige för att driva dessa kärnkraftverk.

2. Om man vill kalla sig marknadsliberal som MUF mer än gärna vill så är det marknaden som ska styra tillgång och efterfrågan. Den extremt stora investering som kärnkraft skulle kräva kommer helt enkelt inte vara lönsam. Produktionen av el kommer att bli för dyr i relation till andra källor.

Sverige har nu chansen att bli världsledande när det kommet till ny grön energi. När det kommer till forskning och utveckling kan vi lägga grunden för att Sverige ska vara världsledande inom Greentech en lång tid framöver. Detta om något skulle vara grön, höger och liberal politik som tror på marknaden.

Följ mig

Jag finns på både facebook och instagram! Du kan också följa mitt nyhetsbrev här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top