Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

På besök hos Centerpartiet i Ystad

EU-frågor för Ystad och Österlen

Ikväll kommer jag besöka Centerpartiet i Ystad och dess årsmöte. Vi kommer prata om EU-frågor som rör Ystad och Österlen. Har du några frågor som du tycker är viktiga för denna regional eller Sverige i allmänhet, tveka inte på att höra av dig!

Företagsfrågor för Österlen

Företagare ska kunna bedriva sin verksamhet överallt i Sverige. Jag kommer att prata med en hel del lokala företagare och vilka problem de ser i just denna regionen.

 

Hamnen i Ystad

Ystad har beviljats ett EU-bidrag på 350 miljoner kronor för att bygga ut hamnen. Detta tycker jag är fantastiskt roligt och bra för hela regionen. Detta är ett bra exempel på när EU-pengar kommer till nytta lokalt.

 

Infrastrukturen på Österlen

Jag är ofta på Österlen för mina föräldrar har hus där. Jag ser tydligt problemen med vägnätet och att det är i behov av upprustning. Med den nya hamnen i Ystad kommer det behövas investeringar i väg och järnväg till och från Ystad och Malmö.

 

Fiber på landsbygden

Ystad kommun har varit väldigt duktiga på att bygga ut sitt fibernät. Detta är en viktig del i företagsfrågorna som gör att man kan bedriva sin verksamhet överallt. Nu behöver resten av Österlen följa efter.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top