Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Magnus Thulin – Kandidat till kommunen i Malmö stad

Magnus Thulin – Personligt brev

Är du trött på byråkrater och tyckare som slarvar med våra skattemedel?

Mitt namn är Magnus Thulin och jag kandiderar till kommunen för Centerpartiet i Malmö.

Jag är utbildad ekonom med examen från London men har även bott och studerat i Ungern och Turkiet.

Jag driver företag i Malmö och vet vad hårt arbete innebär. Friheten för individen kommer genom drivkraft och just hårt arbete. Jag är uppvuxen i Småland, i en företagarfamilj och vet vad som krävs för att nå resultat.

Efter många år utomlands flyttade jag hem till Malmö, staden jag föddes i. Sedan dess har jag ofta funderat på att engagera mig politiskt och för ungefär ett år sedan gjorde jag slag i saken. Just nu sitter jag i Centerpartiet i Malmös styrelse men känner att det är dags att sikta mot kommunfullmäktige för att kunna “sätta fart” på politiken i Malmö.

Politikerna pratar om stadens problem dagligen, men vad händer?

Sanningen är att vi måste skapa ett bättre företagsklimat och se till att bli av med organiserad brottslighet och skjutningar. Det måste löna sig att arbeta istället för att leva på bidrag. Malmö stad betalar ut nästan en miljard i socialbidrag.

Grön teknik

Vi måste se till att kommunen satsar på grön teknik så att Malmö kan bli ett föredöme både nationellt och internationellt när det kommer till företagande. Vi behöver ställa om vår ekonomi till att bli en mer miljövänlig samhällsmodell.

Vi måste se till att väntetiderna för tillstånd kortas ner drastiskt för företagare i Malmö.

Vi behöver satsa mer på det lokala jordbruket och tillåta gårdsförsäljning av vin och öl. Landsbygden utanför Malmö ska också leva!

Jag vill verkligen också uppmärksamma Malmös utsatta områden. De flesta människor som jag har träffat där är fantastiska och jag kan lätt identifiera mig med dem, mycket på grund av att jag själv har bott i Mellanöstern.

När jag är i dessa stadsdelar pratar jag med människor och lokala företagare som känner områdena bättre än jag. Detta har hjälpt mig mycket att ta fram politiska förslag som jag tror fungerar i verkligheten.

Utanförskapsområden

Vi måste bland annat göra en storsatsning på dessa utanförskapsområden men det kräver intäkter och därmed att folk arbetar. Jag vill bland annat se att ingångslönerna blir något lägre under de första åren i Sverige för de som har haft svårt att komma in på arbetsmarknaden, men då också sänka skatten för dessa personer.

Idag finns arbetsbrist inom en rad yrken. Arbetsgivarna försöker hitta människor inom vård, plåtslageri, trädgårdsskötsel, restaurang, med mera. Hur kan det vara möjligt att vi har så många jobb och samtidigt en arbetslöshet på nästan 15%?

Vi måste ställa hårda krav på arbetsföra människor som lever på bidrag att de utbildar sig och tar arbeten inom våra bristyrken. Det är ingen mänsklig rättighet att leva på skattebetalarnas pengar om man faktiskt kan arbeta.

Vi bör även se över möjligheten för folk att flytta till andra kommuner som är i behov av arbetskraft. Om man inte arbetar i Malmö så måste vi underlätta så att människor ska kunna flytta till andra platser i Sverige. Samhällskontraktet bygger på att alla som kan, ska bidra.

Rösta på mig

I valet 2018 när du röstar mellan den 28 augusti och den 9 september bestämmer du både vilket parti och vilken person som får din röst. För att rösta på mig till kommunvalet tar du en vit valsedel från Centerpartiet och sätter ett X framför namnet Magnus Thulin innan du lägger valsedeln i valurnan. I riksdagsvalet rekommenderar jag min kollega Warda Fatih.

För att rösta på henne tar du en gul valsedel från Centerpartiet och sätter ett X framför namnet Warda Fatih innan valsedeln läggs i valurnan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top