Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Alla ska känna sig säkra i Malmö

Alla ska känna sig säkra i Malmö

De senaste årens våldsbrott i Malmö har skapat stor otrygghet bland människor. Genom att omprioritera stadens resurser vill vi minska utgifterna för viss offentlig förvaltning och skapa en trygghetsgrupp som består av polis, åklagare, kronofogde, skatteverk och socialtjänst. Denna grupp ska arbeta snabbt och effektivt för att kunna lagföra brottslingar. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att på plats beslagta bilar tillhörande brottslingar och bilmålvakter. Bilarna ska i sin tur betala av skulder hos kronofogden, pengar ofta avsedda för brottsoffer. Det ska vara omöjligt att köra runt i lyxiga bilar när man har skulder till staten. Vi ska se till att unga män inte driver runt i Malmö och skapar otrygghet genom brottslighet. Polisen har länge påtalat att de behöver hjälp från fler aktörer i samhället för att “plocka upp” ungdomar innan de blir tungt kriminella och hamnar i gäng. Detta i kombination med att vi inför Falkenbergsmodellen (läs mer här)  och kommunala ordningsvakter, kan skapa ett tryggare Malmö.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top