Magnus Thulin – Toppkandidat riksdag och region valet 2022

Alla ska känna sig säkra i Malmö

Alla ska känna sig säkra i Malmö

De senaste årens våldsbrott i Malmö har skapat stor otrygghet bland människor. Genom att omprioritera stadens resurser vill jag minska utgifterna för viss offentlig förvaltning och skapa en trygghetsgrupp som består av polis, åklagare, kronofogde, skatteverk och socialtjänst. Denna grupp ska arbeta snabbt och effektivt för att kunna lagföra brottslingar. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att på plats beslagta bilar tillhörande brottslingar och bilmålvakter. Bilarna ska i sin tur betala av skulder hos kronofogden, pengar ofta avsedda för brottsoffer. Det ska vara omöjligt att köra runt i lyxiga bilar när man har skulder till staten. Vi ska se till att unga män inte driver runt i Malmö och skapar otrygghet genom brottslighet. Polisen har länge påtalat att de behöver hjälp från fler aktörer i samhället för att “plocka upp” ungdomar innan de blir tungt kriminella och hamnar i gäng. Detta i kombination med att vi inför Falkenbergsmodellen (läs mer på min hemsida) och kommunala ordningsvakter, kan skapa ett tryggare Malmö.

Det ska löna sig att jobba och arbetsföra personer som idag lever på socialbidrag ska stå till förfogande hos stadens förvaltningar genom att utföra enklare arbeten som kommunen är i behov av. Inga fler bidrag utan motprestation! Arbetsförmedlingen i dess nuvarande form fungerar inte idag som en arbetsförmedlare och borde därför läggas ner. Jag och Centerpartiet vill istället satsa mer på privata aktörer som ofta är mer kompetenta på att förmedla jobb. Vi vill att facken och arbetsgivarna ska komma överens om ett nytt avtal som direkt är riktat till nyanlända och ungdomar. Det behöver vara ett avtal som gör det möjligt att skapa jobb och anställa med betydligt lägre ingångslöner än vad som är möjligt idag.

Arbete ska löna sig, inte bidrag!

Malmö betalar ut cirka en miljard i form av socialbidrag per år. Jag, Centerpartiet och Alliansen vill minska denna utgift för 2019 med 250 miljoner och därefter fortsätta minskningen under mandatperioden.

Besparingarna ska gå till att ta hand om våra äldre, göra Malmö tryggare, våra skolor bättre samt minska stadens underskott.

 

Gör det svarta arbetet vitt

Malmös svarta ekonomi innebär stora förluster av skatteintäkter till malmöborna och tyvärr gynnas även den organiserade brottsligheten

av den. Oseriösa aktörer betalar inte moms för sålda varor, de betalar inte skatt för anställda, osv. Förr att komma tillrätta med detta ska trygghetsgruppen aktivt söka upp och kontrollera potentiella oseriösa aktörer i Malmö. Kan vi bli av med den svarta ekonomin och den organiserade brottsligheten så kan vi använda dessa pengar för att förbättra våra skolor och ta hand om våra äldre. Brottsförebygganderådet har slagit fast att den svarta ekonomin är synligast i Malmö bland våra storstäder. Om man inte lyckas lösa detta problem så finns stor risk att det helt kommer slå ut legitima verksamheter och i förlängningen hela branscher i vår stad.

Magnus Thulin, Kommunkandidat

Rösta på mig

I valet 2018 när du röstar mellan den 28 augusti och den 9 september bestämmer du både vilket parti och vilken person som får din röst. För att rösta på mig till kommunen tar du en vit valsedel från Centerpartiet och sätter ett X framför namnet Magnus Thulin innan du lägger valsedeln i valurnan.

I riksdagsvalet rekommenderar jag min kollega Warda Fatih. För att rösta på henne tar du en gul valsedel från Centerpartiet och sätter ett X framför namnet Warda Fatih innan valsedeln läggs i valurnan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top